کمیسیون ها

کمیسیون های اتاق اصناف مرکز استان کرمان

کمیسیون بازرسی و رسیدگی به شکایات

این کمیسیون برای بازرسی و نظارت بر عملکرد اتحادیه ها در اجرای قانون خصوصاً نحوه صدور پروانه کسب و انجام وظایف محوله در ماده ۳۹ قانون تشکیل می شود. کمیسیون موظف است به منظور حصول اطمینان از رعایت ضوابط و مقررات صنفی به صورت دوره ای، موردی و یا براساس شکایات و اعتراضاتی که به اتاق می رسد، عملکرد اتحادیه ها را مورد بررسی و بازرسی قرار داده و نتیجه بررسی خود را از طریق هیات رییسه به کمیسیون نظارت گزارش کند.

کمیسیون حل اختلاف و تشخیص

این کمیسیون به منظور بررسی اختلافات صنفی فی مابین افراد و اتحادیه های صنفی موضوع تبصره(۳) بند(ط) ماده(۳۰) قانون، راهنمایی صنوف و اتحادیه ها، بررسی ضوابط داخلی اتحادیه ها، تشکیل، تقسیم و یا ادغام اتحادیه ها، نوع کالاها و خدمات و درجه بندی واحدهای صنفی موضوع بندهای (الف)، (ج) و (ی) ماده (۳۷) قانون، تشکیل می شود

کمیسیون امور اقتصادی

این کمیسیون برای بررسی و ارائه راهکارهای لازم برای تسهیل و بهبود محیط کسب و کار اصناف و پیشنهاد جهت تنظیم ساعت کار و ایام تعطیل واحدهای صنفی موضوع بند (م) ماده (۳۷) قانون، بررسی مشکلات و نحوه اعمال سیاست های تشویقی برای اصناف به ویژه صنوف تولیدی بیمه، مالیات، ارتقاء بهره وری در تولید و صادرات کالا و عرضه خدمات، نرخ کالاها و خدمات، برگزاری نمایشگاه های صنفی، حراج ها، فروش فوق العاده، شناسایی نیازهای بنگاه های کوچک و متوسط، افزایش سطح رقابت و تنظیم بازار، شفافیت عرضه و توزیع کالا و نیز تهیه گزارشات تحلیلی صنفی تشکیل می شود.

کمیسیون آموزش و پژوهش

این کمیسیون برای ارائه راهکارهای مناسب در زمینه ارتقاء دانش، آموزش و مهارت های فنی و حرفه ای صنوف، ارتقاء فرهنگ تحقیق و پژوهش از قبیل انتشار مجلات تخصصی، برگزاری سمینار و کنفرانس ها و تهیه آیین نامه آموزشی مورد نیاز موضوع بندهای (ب) و (ف) ماده (۳۷) قانون، تشکیل می شود.

کمیسیون بودجـه و تشکیلات

این کمیسیون برای بررسی بودجه، ترازنامه و صورت های مالی اتحادیه ها و اتاق همچنین تهیه آیین نامه های مالی، استخدامی و تشکیلاتی مورد نیاز، موضوع بندهای (ب)، (س)، (ص) و (ق) ماده(۳۷) قانون، و ارائه راهکارهای مناسب در این خصوص تشکیل می شود.

کمیسیون امور اجتماعی و فرهنگی

این کمیسیون برای پیگیری روابط کار صنوف، شناسایی ناهنجاری های فرهنگی بازار و مطالعه عوامل موثر بر گسترش و تعمیق امور فرهنگی و فضایل اخلاقی نظیر برگزاری جشن ها و مراسم ملی، مذهبی و ورزشی موضوع بندهای (ز) و (ف) ماده (۳۷) قانون و ارائه راهکارهای لازم برای ترویج فرهنگ کسب و کار حلال تشکیل می شود.

قوانین

قوانین حاکم بر کمیسیون ها

ماده ۱۸- طرز تشکیل کمیسیون های اتاق، وظایف و اختیارات آن

پس از انتخاب هیات رییسه، اعضای اجلاس از بین خود و سایر اعضای هیات مدیره اتحادیه ها، اعضای کمیسیون های اتاق را با پیشنهاد هیات رییسه برای همان دوره انتخاب می کنند. تعداد اعضای کمیسیون ها در شهرستان های مراکز استان ها حداقل پنج نفر و در سایر شهرستان ها حداقل سه نفر است. هر کمیسیون دارای یک نفر رییس، یک نفر نایب رییس و مابقی عضو می باشند.

با اعلام کتبی رییس اتاق، افراد می توانند برای هریک از کمیسیون ها ثبت نام نمایند. دبیر اجرایی اتاق موظف است به منظور آشنایی بیشتر اعضا با داوطلبان ، فهرست اسامی، میزان تحصیلات و سوابق تجربی آنان را ضمیمه دعوتنامه برگزاری اجلاس به اطلاع کلیه اعضا اجلاس برساند. در صورتی که تعداد داوطلبان بیشتر از تعداد اعضای کمیسیون باشد، با رای مخفی اعضا انتخاب می شوند. و در صورت تساوی آرا به حکم قرعه عمل می شود. نتیجه آرا در همان اجلاس به وسیله دبیر اجرایی اتاق اعلام می گردد.

تبصره: عضویت هیات رییسه در کمیسیون ها ممنوع است و سایر اعضای اجلاس نیز فقط می توانند عضو یکی از کمیسیون ها باشند.

ماده ۱۹- طرز تشکیل جلسات کمیسیون ها

۱- جلسات کمیسیون ها هر ماه حداقل یک بار تشکیل و تصمیمات آن با اکثریت اعضای کمیسیون معتبر می باشد.

۲- دعوتنامه حاوی دستورجلسه،مستندات مربوطه، ساعت، تاریخ و محل جلسه باید حداقل یک هفته قبل از تشکیل کمیسیون به اطلاع اعضا برسد.

۳- شرح تصمیمات متخذه، تاریخ و اسامی اعضای حاضر و غایب بایستی توسط دبیر در صورتجلسه درج و پس از امضای کلیه حاضرین نتیجه به هیات رییسه اعلام شود.

تبصره: رییس اتاق موظف است از بین کارکنان اتاق یک نفر کارشناس مجرب را به عنوان دبیر امور کمیسیون انتخاب و در اختیار هر کمیسیون قرار دهد. انتخاب یک نفر به عنوان دبیر کلیه کمیسیون ها نیز بلامانع است.

ماده ۲۰- وظایف و اختیارات مشترک کمیسیون ها

۱- بررسی و رسیدگی به موضوعات ارجاعی وگزارش نتیجه آن.

۲- ارائه برنامه مدون جهت ارتقاء فعالیت های مرتبط با کمیسیون.

۳- ارائه گزارش ماهیانه از عملکرد کمیسیون به هیات رییسه برای طرح در اجلاس.

۴- دعوت از نماینده اتحادیه ذیربط و افراد صاحب نظر حسب مورد بدون داشتن حق رأی.

ماده۲۱ – کمیسیون های اتاق

اتاق دارای کمیسیون های (۱) بازرسی و رسیدگی به شکایات (۲) حل اختلاف و تشخیص (۳) امور اقتصادی(۴) آموزش و پژوهش(۵) بودجه و تشکیلات (۶) امور اجتماعی و فرهنگی خواهد بود.

در صورتی که به تشخیص هیات رییسه، موضوعی به دو یا چند کمیسیون مرتبط باشد، کمیسیون مشورتی از روسای کمیسیون های ذیربط تشکیل می شود.

تبصره: در اتاق هایی که تعداد داوطلبان برای تشکیل کمیسیون های مستقل موضوع این ماده (بجز کمیسیون بازرسی) کافی نباشد، به تشخیص هیات رییسه، کمیسیون های مشترک از ادغام دو یا چند کمیسیون، تشکیل می شود. در صورت ضرورت، تشکیل کمیسیون جدید به تشخیص هیات رییسه و با رعایت مفاد این آییننامه بلامانع است.تبصره: مکاتبات مورد نیاز کمیسیون ها نیز به استثنای دعوتنامه برای اعضا از طریق اتاق انجام می شود.

اتاق اصناف استان کرمان

اتاق اصناف کرمان در حال حاضر با تعداد ۶۷ اتحادیه و حدود ۳۲هزار عضو در مرکز استان و ۶ بخش مشغول فعالیت می باشد

راه های ارتباطی

شماره تماس : 32236243 - 32236212 (034)

🇮🇷 © کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به اتاق اصناف مرکز استان کرمان می باشد.

طراحی و توسعه ی وب سایت رایکو

pattern